header banner
Default

Zelenskyj sier at på dette stedet er det største presset på frontlinjen


Hvad sker der? Den danske koncern Rockwool bliver i dag tilføjet til Ukraines liste over “internationale krigssponsorer” som følge af selskabets forretningsaktiviteter i Rusland.

I Melitopol er et russisk hovedkvarter destrueret af den lokale modstandsbevægelse. Her er mindst tre russiske officerer dræbt.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Zelenskyj opremser de vanskeligste steder ved fronten

VIDEO: Zelensky asks Canadians how they'd feel if Russia attacked their cities #Shorts
CBC News

Præsident Volodymyr Zelenskyj opremsede i sin daglige aftentale de områder langs fronten, hvor situationen er sværest og mest intens.

- Avdijivka, Marjinka, Bakhmut, Lyman, Kupjansk, Zaporizjzja, Kherson. Situationen i hvert af disse områder er vanskelig, sagde Zelenskyj.

Præsidenten tilføjede, at han 13. november modtog rapporter fra Ukraines forsvarsefterretningschef Kyrylo Budanov og udenrigsefterretningschef Oleksandr Lytvynenko.

Zelenskyj afslørede ikke detaljerne i rapporterne, men takkede Ukraines efterretningstjenester for det faktum, at "Ukraine ved og vil vide, hvad fjenden forbereder, og hvordan man reagerer korrekt og effektivt – både på jorden og i Sortehavet".

Navalnyj-støtter fængslet

VIDEO: Rishi Sunak visits President Zelenskyy in Ukraine
10 Downing Street

Rusland har fængslet en allieret af den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj, mens hun bliver retsforfulgt for påstået "ekstremisme". Det skriver AFP.

Ksenia Fadeyeva, der ledede Navalnyjs nu forbudte Anti-Korruptionsfond i den sibiriske by Tomsk, risikerer op til 12 års fængsel, hvis hun bliver dømt.

Fadeyeva har siddet i husarrest, siden hun blev føjet til Ruslands liste over "terrorister" i januar 2022 og blev stillet for retten i august.

Navalnyjs hold siger, at Fadeyeva ledede undersøgelser af korruption i regionen, kastede lys over samfundsproblemer og "engagerede sig i lovlige politiske aktiviteter".

- Ksenia burde være fri, skriver holdet i et opslag på sociale medier.

Tyskland vil sende luftforsvarssystemer til Ukraine

VIDEO: Welcome to the U.K., President Zelenskyy 🇬🇧🤝🇺🇦
Rishi Sunak

Tyskland vil levere yderligere to IRIS-T-luftforsvarssystemer til Ukraine, siger Martin Jaeger, Tysklands ambassadør i Ukraine. Det skriver Kyiv Independent.

Jaeger understreger, at Tyskland "anser det for meget vigtigt, at denne vinter forløber uden afbrydelser" i Ukraine.

Den tyske regering meddelte 27. oktober, at den havde forsynet Ukraine med et IRIS-T SLM-luftforsvarssystem samt missiler. Yderligere fire IRIS-T-systemer blev leveret tidligere.

Præsident Volodymyr Zelenskyj sagde i sin aftentale 12. november, at Ukraines luftforsvar var blevet meget stærkere end tidligere takket være de systemer, der er blevet leveret af Ukraines allierede.

EU er ved at færdiggøre 12. sanktionspakke

VIDEO: Russia’s Prank Wars: US Fed Chief Falls for “Zelensky’s” Prank Call | Vantage with Palki Sharma
Firstpost

EU-embedsmænd er ved at færdiggøre de "sidste detaljer" i en foreslået 12. pakke af sanktioner mod Rusland, som vil omfatte et diamantforbud. Det siger EU's udenrigspolitiske chef, Josep Borrell.

Borrell siger, at EU-Kommissionen kan godkende den foreslåede pakke på onsdag. Pakken skal derefter videre til EU-rådet, bestående af blokkens 27 medlemslande, til drøftelse og godkendelse.

Siden den russiske invasion af Ukraine i februar 2022 har EU indført 11 pakker med sanktioner mod Moskva for at mindske Kremls evne til at finansiere krigen.

Tiltagene spænder over flere sektorer og omfatter omkring 1800 individer og enheder.

Rumænien åbner træningscenter for F-16-piloter

VIDEO: See how Zelensky responded to Trump's claim
CNN

Et NATO-støttet træningscenter for F-16-piloter er åbnet i Rumænien. Centret skal træne jagerpiloter fra alle NATO-lande og partnere, herunder Ukraine.

Beliggende på en luftbase i Fetesti i det sydøstlige Rumænien vil træningscentret ifølge Rumæniens forsvarsministerium forbedre NATO's evne til at imødegå de komplekse udfordringer i Østeuropa og Sortehavsregionen.

F-16-flyene, der skal bruges til træning, vil blive leveret af Holland, mens producenten Lockheed Martin skal stå for instruktører og vedligeholdelse.

Allerede fra næste år vil træningscentret kunne modtage ukrainske piloter og lære dem brugen af ​​F-16-fly, oplyser det hollandske militær.

I august gik USA med til at sende F-16-fly til Ukraine fra Danmark og Holland til brug i krigen mod Rusland.

Ingen løsning på strid mellem Polen og Ukraine

VIDEO: Zelensky before and after start of Ukraine war #Shorts #Ukraine #Russia #zelensky #short
Daily Mail

Polske lastbilrepræsentanter siger, at de seneste samtaler med ukrainske embedsmænd ikke har formået at afslutte en strid om, hvad de kalder unfair konkurrence fra nabolandets virksomheder. Det skriver AFP.

Vognmændene siger, at lempelsen af EU' indrejsesregler i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine har ført til en tilstrømning af ukrainske varer, hvilket har taget alvorligt på deres indtjening.

Som svar påbegyndte polske lastbilchauffører blokader i sidste uge af tre store grænseovergange.

Mandag mødtes nogle af de protesterende vognmænd med repræsentanter for de ukrainske og polske regeringer.

Polske transportvirksomheder ønsker at genindføre brugen af EU-indrejsetilladelser til ukrainske lastbiler – et system, der frafaldt efter Ruslands invasion.

Mindst 12 personer såret af russisk beskydning i Kherson

VIDEO: US declassifies intel on Russia’s staggering losses as Zelensky pleads for aid
CNN

Antallet af mennesker såret af russisk beskydning i Kherson er steget til mindst 12 personer, siger den lokale guvernør, Oleksandr Prokudin.

To mennesker blev dræbt og ti såret i et kombineret eftermiddagsangreb i den centrale del af byen, skriver Prokudin på Telegram.

- Otte køretøjer, inklusive en ambulance, en administrativ bygning, et hospital og mindst 15 huse blev ødelagt eller beskadiget, tilføjer han.

Disse påstande kunne ikke uafhængigt verificeres.

Det gør "selvfølgelig indtryk" at blive stemplet som international krigssponsor, siger Rockwool

VIDEO: Zelensky confronts Viktor Orban at Javier Milei inauguration
The Telegraph

Den danske koncern Rockwool blev i dag tilføjet til Ukraines liste over “internationale krigssponsorer” som følge af selskabets forretningsaktiviteter i Rusland.

Jens Birgersson, administrerende direktør i Rockwool Gruppen, understreger i et skrifteligt svar til TV 2, at koncernen overholder alle internationale sanktioner, og at deres leveringer af isolering til den russiske flåde fandt sted inden landets angreb på Ukraine.

Alligevel gør den ukrainske beslutning "selvfølgelig indtryk", siger Birgersson.

Han fastholder, at Rockwool har to valgmuligheder med hensyn til forretningen i Rusland: De kan enten blive i landet og betale skat af overskuddet eller forlade Rusland og dermed overdrage hele overskuddet og alle fremtidige indtægter til lokale aktører.

- Begge muligheder er dårlige, så vi vælger den mindst dårlige af de to, lyder det.

Ukraine er EU's topprioritet, siger Borrell

VIDEO: Can Zelenskyy win more military aid from the US? | Ukraine war
Sky News

EU's udenrigspolitiske chef, Josep Borrell, siger, at Ukraine er organisationens topprioritet, og at der "ikke vil være træthed i vores forpligtelse" til at støtte landet.

EU’s 27 udenrigsministre vedtog mandag et samlet budskab om støtte til Ukraine efter at have budt Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, velkommen.

På mødet opfordrede Kuleba til at øge militærhjælpen til Ukraine og at fremskynde arbejdet med den 12. sanktionspakke mod Rusland.

Ungarn vil blokere for økonomisk militærhjælp til Ukraine, siger minister

VIDEO: President Volodymyr Zelensky Asked Point Blank If Ukraine Should Consider Ceding Territory For Peace
Forbes Breaking News

Ungarn vil blokere udbetalingen af den næste økonomiske militærhjælp til Ukraine under den europæiske fredsfacilitet (EPF), indtil Kyiv giver "garantier" for, at OTP-bank og andre ungarske firmaer ikke bliver sortlistet som "internationale krigssponsorer".

Det siger landets udenrigsminister ifølge Reuters.

Udenrigsminister Peter Szijjarto siger, at Ungarn havde været udsat for "pres" på et møde for at støtte udbetalingen på 500 millioner euro, men at Budapest ikke kan give sin opbakning uden sådanne garantier.

EPF, der blev oprettet i 2021, er beregnet til at finansiere handlinger, der forhindrer konflikter, bygger fred og styrker international sikkerhed.

Russisk beskydning dræber tre personer, siger guvernør

VIDEO: Biden Official Vs Reporter Over U.S. Backing Israel’s Gaza Brutality | Watch
Hindustan Times

Tre mennesker blev dræbt, og seks blev såret under russisk beskydning mod den sydukrainske by Kherson. Det skriver den lokale guvernør, Oleksandr Prokudin, på Telegram.

Russiske tropper forlod Kherson og den vestlige bred af Dnipro-floden i slutningen af sidste år, men beskyder nu regelmæssigt disse områder fra den østlige bred.

Prokudin skriver på Telegram, at to mennesker blev dræbt og fire såret, da den centrale del af byen blev beskudt.

Tidligere sagde guvernøren, at en bil i en forstad til Kherson blev beskudt, hvilket dræbte en person og sårede en to måneder gammel baby og dens mor.

Disse påstande er endnu ikke blevet uafhængigt verificeret.

Baby såret i russisk angreb – dens mor "kæmper for sit liv"

VIDEO: LIVE: Zelensky Visits Norway to Discuss Support for Ukraine's Defence Against the Russian Invasion
Firstpost

En 2 måneder gammel baby er såret, en 36-årig kvinde er alvorligt såret, og en 64-årig mand er dræbt, efter at en bil blev ramt i et angreb i udkanten af Kherson i Ukraine.

På Telegram skriver den ukrainske indenrigsminister, at russiske styrker affyrede artilleri mod bilen, da personerne i bilen var på vej hjem fra en lægeaftale.

Her skriver han også, at kvinden, som man tror er babyens mor, kæmper for sit liv. Man regner med, at den dræbte mand på 64 er babyen bedstefar.

38-årig idømt livstid – hjalp Rusland med angreb, der kostede 44 livet

VIDEO: Hear Chinese warning to US plane in midair over South China sea
CNN

38-årige Denis Panikarov blev i dag idømt fængsel på livstid for at have hjulpet Rusland med at gennemføre et angreb på Kharkivs bymidte 1. marts 2022.

I angrebet blev 44 ukrainere dræbt og yderligere 15 såret.

Det skriver ukrainske Suspilne News på Telegram.

Panikarov skulle have videregivet information til Rusland om den ukrainske hær og infrastrukturen i Kharkiv-regionen.

Han nægter sig skyldig og vil gerne hjem til sine familiemedlemmer og venner i Rusland – der er ingen retfærdighed i Ukraine, siger han ifølge Suspilne.

15 procent af de russiske soldater er på stoffer

VIDEO: Russian analyst: 2023 was 'surprisingly good for Putin' | Conflict Zone
DW News

Op til 15 procent af de russiske soldater i Ukraine skulle være på stoffer.

Det viser en rapport fra det uafhængige russiske medie Vertska.

Brugen af stoffer skulle inkludere både amfetamin og cannabis, og ifølge rapporten er stofferne nemme at få fat på, selv nær frontlinjen.

På X skriver det britiske forsvarsministerium, at rapporten fra Vertska er "troværdig", eftersom der siden krigens udbrud har været et højt antal disciplinære hændelser, forbrydelser og dødsfald relateret til alkoholmisbrug blandt de russiske soldater.

Russiske soldater, der har stof- eller alkoholmisbrug, bliver højst sandsynligt straffet ved at blive sendt afsted i Storm Z-angreb. Det er en russisk angrebstaktik, hvor russiske tropper sendes frem mod fjenden uden mulighed for at trække sig tilbage. Hvis de vender om, bliver de dræbt af deres egne.

Ukrainsk EU-medlemsskab vil bane vejen for Serbien og Kosovo, siger Borrell

VIDEO: Gravitas: What is the cost of the Ukraine war?
WION

EU’s udenrigschef, Josep Borrell, siger, at EU-Kommissionens støtte til et ukrainsk EU-medlemskab kan skabe momentum for at udvide EU endnu mere.

- Det vil fremrykke en helt række af lande, som gerne vil være medlemmer, siger han ifølge Ukrinform før et topmøde i Bruxelles og fortsætter:

- Der er særlige udfordringer for Serbien og Kosovo, ja, men de dynamikker, som Ukraine har skabt ved at ansøge om medlemskab, vil påvirke alle de kandidatlande, hvis ansøgninger er havnet i en stagnationsfase.

Kreml afviser at kommentere rygter om ukrainsk gennembrud

VIDEO: The comedian who could be president - BBC News
BBC News

I løbet af weekenden lød der fra forskellige medier og på sociale medier rygter om, at den ukrainske hær havde krydset Dnipro-floden og tilbageerobret flere positioner fra russerne.

Hvis det var tilfældet, ville der være tale om et signifikant gennembrud for Ukraine.

Kreml afviser nu at kommentere på rygtet.

- Vi kommenterer ikke på udviklingen af den særlige militære operation. Det er vores militærs, vores eksperters privilegium, siger Dmitrij Peskov, talsperson for den russiske regering, ifølge The Guardian.

- I dette tilfælde mener vi, at vores militæreksperter kan og bør udtale sig, tilføjer han.

Én dræbt i Kherson-regionen

VIDEO: Emotional moment President Zelensky tears up when asked about his family
The Telegraph

En person er dræbt og to andre sårede i Kherson-regionen som følge af russiske angreb.

Det skriver Kyiv Independent.

Det er ikke muligt for TV 2 at verificere disse oplysninger.

Ukraines efterretningstjeneste har anholdt Rusland-kollaboratører – fandt T-shirt med Putins ansigt

VIDEO: Ukrainian President Volodymyr Zelensky Reveals What He Discussed With Biden During Washington Trip
Forbes Breaking News

To personer, der mistænkes for at have hjulpet Rusland med at udføre angreb på Kyiv og Cherkasy, er blevet anholdt.

Det oplyser den ukrainske efterretningstjeneste (SBU) ifølge Kyiv Independent.

Manden og kvinden, som er anholdt, skulle have taget billeder af skaderne efter de russiske angreb og sendt dem til medsammensvorne i Rusland, ligesom de skulle have forsøgt at finde koordinaterne til ukrainske luftforsvarssystemer.

Ifølge SBU har man fundet bevismateriale på de mistænktes mobiltelefoner, ligesom der i den mistænkte mands hus blev fundet en magnet med det russiske flag og en T-shirt med Putins ansigt.

"Falske meldinger" om Ruslands krigsplaner er "en provokation", mener forsvarsministerium

VIDEO: President Volodymyr Zelensky says Hungary has no reason to block Ukraine's EU membership
WION

Ifølge det russiske forsvarsministerium er ”falske meldinger” om en omgruppering af russiske tropper ”en provokation”.

Tidligere i dag beskrev de to russiske statsmedier Tass og RIA konkrete planer fra det russiske militær om at rykke tropper øst for Dnipro-floden til ”mere favorable positioner”.

Få minutter efter artiklernes offentliggørelse blev de slettet igen. Det skriver Reuters.

Polske planer vil "eskalere spændingerne", siger Kreml

VIDEO: JUST IN: Ukrainian President Volodymyr Zelensky Arrives For Meetings With Senators
Forbes Breaking News

Det polske forsvarsministerium offentliggjorde tidligere i dag planer om at indsætte en kampvognsbataljon nær grænsen til Belarus.

Det huer ikke den russiske regering, der nu ifølge Reuters melder ud, at placeringen af kampvogne tættere på grænsen vil "eskalere spændingerne", men at Moskvas allierede i Minsk vil gøre alt, hvad de kan for at bevare det nuværende niveau af sikkerhed.

Sources


Article information

Author: Heidi Bailey

Last Updated: 1702980961

Views: 804

Rating: 3.7 / 5 (104 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Heidi Bailey

Birthday: 1926-02-13

Address: 354 Flores Knoll Suite 483, Billyberg, AL 07327

Phone: +4125585156933870

Job: Film Director

Hobby: Rowing, Camping, Ice Skating, Photography, Whiskey Distilling, Pottery, Fencing

Introduction: My name is Heidi Bailey, I am a Colorful, clever, enterprising, expert, fearless, ingenious, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.