header banner
Default

Five Leading Stocks: Hvilken Giver Mest Værdi? | Investing com


  • Kendi ülkelerindeki en büyük piyasa değerine sahip şirketlerden bazılarını değerlendirdik
  • Mevcut seviyelerde hangilerinin satın almaya değer olduğunu bulmaya çalışalım
  • InvestingPro Yaz İndirimi yeniden başladı: Abonelik planlarındaki büyük indirimlerimize göz atın!

Aşağıda İtalya, Fransa, İspanya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük piyasa değerli şirketlerden bazılarını inceledik. Bu şirketlerin her biri kendi ülke pazarlarında önemli bir konuma sahip. InvestingPro'ya göre hangisinin en iyi olduğunu değerlendirip belirleyeceğiz. Şimdi profillerine yakından bakalım:

1. İTALYA - FERRARİ

VIDEO: Son 5 Yılda Ödedikleri Temettülerle Sektöründe Lider Olan Şirketler
Temettü Hocam

Dünyanın lider markalarından biri olarak kabul edilen Ferrari (NYSE:) (BIT:), İtalyan mirasını küresel ölçekte gururla temsil ediyor. Piyasa değeri açısından 'de en üst sırada yer almasa da, Ferrari oldukça etkili bir oyuncu olmaya devam ediyor.

Kalitesini ve finansal sağlığını değerlendiren InvestingPro, Ferrari'ye 5 üzerinden 4 gibi etkileyici bir skor veriyor.

Ferrari Finansal Sağlık Skoru

Ferrari Finansal Sağlık Skoru

Kaynak: InvestingPro

Dikkate alınması gereken olumsuz bir faktör, Ferrari'nin içsel değerine kıyasla yüksek olan fiyatı. Şu anda hisse, adil değerine kıyasla %26 primli işlem görüyor.

Ferrari Adil Değer

Ferrari Adil Değer

Kaynak: InvestingPro

2. FRANSA - LVMH

VIDEO: Yatırım İçin Cazip Hisseler Eylül 2023
Kanal Finans

Önde gelen bir lüks tüketim hissesi olan LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (OTC:) (EPA:), Ferrari'nin İtalya için temsil ettiği lüks ve kaliteyi Fransa için temsil ediyor.

Benzer şekilde, LVMH de Ferrari gibi iki önemli özelliği paylaşmakta. İlk olarak, 5 üzerinden 4'lük bir skorla mükemmel bir finansal sağlığa sahip. Ancak, aynı zamanda içsel değerine göre yüksek bir fiyat sergiliyor ve bu da potansiyel bir aşırı değerlemeye işaret ediyor.

LVMH Finansal Sağlık Skoru

LVMH Finansal Sağlık Skoru

Kaynak: InvestingPro

Finansal sağlığın en kötü bileşeninin tam da göreceli değerlemesi olması şaşırtıcı değil.

LVMH Adil Değer

LVMH Adil Değer

Kaynak: InvestingPro

Buna karşılık, LVMH'nin fiyatı %4,4'lük bir farkla içsel değeriyle nispeten uyumlu. Bu da Ferrari'ye kıyasla daha makul bir değerlemeye işaret ediyor. Özellikle, analistler şirket için 210 dolarlık bir fiyat hedefi belirledikleri için LVMH hakkında iyimser olmaya devam ediyorlar.

3. ALMANYA - MERCEDES

VIDEO: EN İYİ 5 ENERJİ HİSSESİ! | A'dan Z'ye Enerji sektörü...
Yeni Para

Lüks otomotiv sektöründe öne çıkan bir diğer hisseyle devam edersek, Mercedes-Benz Group AG (OTC:) (ETR:) bu özel sıralamada Almanya'yı gururla temsil ediyor. Önceki şirketlere benzer şekilde, Mercedes-Benz Group da 5 üzerinden 4'lük bir skorla mükemmel bir mali sağlık sergilemekte.

Mercedes Finansal Sağlık Skoru

Mercedes Finansal Sağlık Skoru

Kaynak: InvestingPro

Önceki iki şirketin aksine, Mercedes-Benz Grubu, içsel değeriyle önemli ölçüde daha uyumlu görünen değerlemelerde kayda değer bir farklılık gösteriyor. Bu da şirketin piyasa fiyatının gerçek değerine daha yakın olduğunu ortaya koyuyor.

Mercedes Adil Değer

Mercedes Adil Değer

Kaynak: InvestingPro

InvestingPro'ya göre, Mercedes-Benz Group hisseleri şu anda adil değerlerine kıyasla %20'nin üzerinde bir iskonto ile işlem görüyor. Bu iskonto, analistlerin değerlendirmeleri ile uyumlu.

4. İSPANYA - IBERDROLA

VIDEO: BORSA DÜŞERKEN YÜKSELEBİLECEK DİP SEVİYEDEKİ 5 HİSSE
Furkan ÖZBEK

Lüks sektörünün dışına çıkarsak, İspanya, kamu hizmetleri sektöründen Iberdrola (OTC:) (BME:) tarafından temsil ediliyor. Sektör değişikliğine rağmen, bunun daha düşük kalite anlamına gelmediğini belirtmek önemli.

Iberdrola, InvestingPro'dan 5 üzerinden 4 gibi övgüye değer bir skor alıyor ve bu da iyi dengelenmiş bir performansı yansıtıyor.

Iberdrola Finansal Sağlık Skoru

Iberdrola Finansal Sağlık Skoru

Kaynak: InvestingPro

Değerleme açısından, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, hissenin %6'lık bir düşüş potansiyeli var. InvestingPro tarafından belirtilen İçsel Değer, analistler tarafından atfedilen değerle aynı doğrultuda, hisse başına yaklaşık 54 dolar.

Iberdrola Adil Değer

Iberdrola Adil Değer

Kaynak: InvestingPro

5. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ - APPLE

VIDEO: Yükselecek Hisse Senedi Nasıl Bulunur (5 maddede hisse senedi seçimi)
KARAVANDA BORSA

Amerikan pazarından bahsederken, sadece en temsili ve en büyük piyasa değerli hisse olarak öne çıkmakla kalmayıp aynı zamanda kalite özelliklerini de sergileyen Apple Inc (NASDAQ:) ismini göz ardı etmek mümkün değil.

InvestingPro, Apple'a 5 üzerinden 4 puan vererek sağlam performansını ve finansal gücünü daha da teyit ediyor.

Apple Finansal Sağlık Skoru

Apple Finansal Sağlık Skoru

Kaynak: InvestingPro

Bununla birlikte, Apple'ın hisselerindeki son artış, fiyatını gerçek değerine kıyasla önemli ölçüde yükseltti. Apple, diğer bazı önde gelen ABD şirketleriyle birlikte, ABD borsalarının genel büyümesine ve toparlanmasına büyük katkıda bulundu. Ne yazık ki bu durum, piyasa fiyatı ile gerçek değeri arasındaki marjların bozulmasına neden oldu.

Apple Adil Değer

Apple Adil Değer

Kaynak: InvestingPro

Apple, adil değerine kıyasla yaklaşık %18 oranında aşırı değerlenmiş durumda. Analistlerin, teknoloji devinin yaklaşık 160 dolarlık mevcut fiyatı yerine 190 dolar civarına ulaşabileceğini öne süren değerlemelerinin, InvestingPro'nun muhafazakar matematiksel modellerinden daha iyimser olduğunu belirtmek gerekir.

Özetle, InvestingPro tarafından listelenen beş hissenin tümü güçlü niteliksel özellikler göstermekte. Ancak, Mercedes-Benz Grubu hariç, değerlemeleri çok yüksek görünüyor. Özellikle Apple ve Ferrari en aşırı değerli hisseler olarak öne çıkıyor.

İlk elden piyasa verilerine, hisseleri etkileyen faktörlere ve kapsamlı analizlere erişin. Bağlantıyı ziyaret ederek bu fırsattan yararlanın ve yatırım kararlarınızı geliştirmek için InvestingPro'nun potansiyelini ortaya çıkarın.

Ve şimdi, aboneliği normal fiyatın çok altında bir fiyata satın alabilirsiniz. Yaza özel indirimli satışımız uzatıldı!

InvestingPro yeniden indirimde!

Abonelik planlarımızda inanılmaz indirimlerin tadını çıkarın:

  • Aylık: %20 tasarruf edin ve aylık aboneliğin esnekliğini elde edin.
  • Yıllık: Tam %50 tasarruf edin ve rakipsiz bir fiyata tam bir yıllık InvestingPro ile finansal geleceğinizi güvence altına alın.
  • İki Yıllık (Web Özel): Özel web teklifimizle tam %52 tasarruf edin ve kârınızı en üst düzeye çıkarın.

En yeni araçlara, gerçek zamanlı piyasa analizlerine ve uzman görüşlerine erişmek için bu sınırlı süreli fırsatı kaçırmayın.

InvestingPro'ya bugün katılın ve yatırım potansiyelinizi açığa çıkarın. Acele edin, Yaz İndirimi sınırlı bir süre için geçerli!

Summer Sale Is Live Again!

Summer Sale Is Live Again!

Açıklama: Bu makale yalnızca bilgilendirme amacıyla yazılmıştır; yatırım yapmak için bir talep, teklif, tavsiye, danışmanlık veya öneri teşkil etmez ve herhangi bir şekilde varlık satın almayı teşvik etmeyi amaçlamaz.

Sources


Article information

Author: Dawn Walker

Last Updated: 1698046561

Views: 691

Rating: 4.7 / 5 (68 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dawn Walker

Birthday: 1935-07-31

Address: 8458 Wilson Streets, Martinbury, NH 26390

Phone: +4376941442778676

Job: Marketing Manager

Hobby: Skateboarding, Dancing, Skydiving, Hiking, Web Development, Origami, Playing Guitar

Introduction: My name is Dawn Walker, I am a dedicated, variegated, rare, forthright, enterprising, Colorful, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.